Borsten

borsten

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Borsten“. Vind informatie over borsten en tepels. Ook is er aandacht voor vragen over borsten.

Vanaf de puberteit gaan je borsten groeien, bij sommige meisjes is dit vanaf een jaar of 9, maar dit kan ook pas rond het 14de jaar zijn. Borsten verschillen qua vorm en afmeting, dit is vaak zelfs zo bij je eigen borsten, de één is iets groter dan de andere. Dit geldt niet alleen voor je borsten er zijn ook veel verschillen in tepels. Maak je dus geen zorgen als je ene borst groter is dan de andere, dit is normaal. Je genen bepalen de grootte en vorm van je borsten. Hebben de vrouwen in jouw familie kleine borsten dan heb jij waarschijnlijk ook kleine borsten.

Ontevreden over eigen borsten

Je ziet het veel bij vrouwen, ontevredenheid over de eigen borsten. Het is niet voor niks dat plastische chirurgen de handen vol hebben aan borstvergrotingen en borstcorrecties. Vaak gaat het om vrouwen die grotere borsten willen, maar er kan ook een medische reden zijn. Dit geldt voornamelijk voor vrouwen met grote borsten, bij last van de rug kan er een borstverkleining voorgesteld worden.

Borsten & Seks

Je borsten en tepels zijn gevoelig en helemaal tijdens de seks. Voor vrouwen is dit vaak extra stimulerend, je tepels worden groter en harder als je seksueel opgewonden bent. Je kan de borsten en tepels plezieren met je mond, vingers, tanden of lippen.