Haargroei

haargroei

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Haargroei“. Vind informatie over de haargroei en schaamhaar bij zowel mannen als vrouwen. Ook is er aandacht voor het stoppen van haargroei.

Iedere man of vrouw heeft haargroei, de één wat meer dan de andere. Ook de plekken van haargroei variëren, de natuur heeft er wel voor gezorgd dat mannen meer behaard zijn dan de andere sekse. Je haar bestaat uit een wortel en een schacht. De schacht is het zichtbare deel van het haar, toch zal je de wortel in sommige gevallen ook zien, als je de haar in zijn totaliteit eruit getrokken hebt. Grappig detail is dat je haar in een schuine positie in je huid zit, bij kippenvel gaat je haar rechtop staan.

Groei van het haar

Je haar vernieuwt en groeit voortdurend, de cellen die zorgen voor vernieuwing en het groeien zitten onderaan de haarwortel. Het bovenste deel van het haar (het gedeelte dat wij zien) is eigenlijk al oud en dood, onder je huid is het vernieuwingsproces al aan de gang.

Haargroei stoppen

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om haargroei tegen te gaan. De populaire manieren om te ontharen zijn: waxen, epileren, ontharingscrème en scheren. Mocht je voorgoed verlost willen worden van je haargroei kan je je ongewenste haren laten weg laseren. Let wel dat dit meestal niet zorgt voor complete haargroei stop. Je zal altijd ongewenste haren houden.