Maagdelijkheid

maagdelijkheid

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Maagdelijkheid“. Vind informatie over maagdelijkheid en de eerste keer seks. Ook is er aandacht voor vragen over de maagdelijkheid.

Maagdelijkheid houdt in dat je nog nooit seks hebt gehad. Uiteindelijk is je maagdelijkheid iets persoonlijk of voorgeschreven door je cultuur of religie. Orale seks wordt soms ook gezien als een actie, waardoor je geen maagd meer bent. Er zijn verschillende zienswijze, waardoor het echt iets persoonlijks is. Het maagdenvlies speelt soms een rol bij het bepalen of een vrouw eerder geslachtsgemeenschap heeft gehad. Dit is alleen erg moeilijk te bepalen en het is niet een magisch vlies dat gaat bloeden als je voor het eerste gepenetreerd wordt. Het maagdenvlies is ook geen vlies maar een ribbelige randje. De penis kan hier gewoon langs zonder schade te berokken aan het maagdenvlies.

Maagdelijkheid is een eigen keuze

Je bepaalt zelf hoe, wanneer en waar je je maagdelijkheid verliest. Vaak is dit met je eerste serieuze vriendje of vriendinnetje. Je eigen keuze is hierin erg belangrijk, je moet er zelf achter staan en je niet laten ompraten als je niet wilt. De eerste keer seks kan pijnlijk zijn en totaal niet aangenaam. Dit komt voornamelijk door de spanning en doordat je vagina nog niet gewend is aan penetratie. Naarmate je vaker seks hebt zal de pijn een stuk minder worden, waardoor je nog meer kunt genieten van seks. Belangrijk is dat als je maagdelijkheid verliest dat je compleet ontspannen bent en er 100% erachter staat.