Echtscheiding

echtscheiding

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Echtscheiding“. Vind informatie over echtscheidingen en huwelijkstherapie. Ook is er aandacht voor vechtscheidingen.

Echtscheiding

Als het huwelijk niet loopt en je deze wilt beëindigen is een echtscheiding de oplossing. Voor een echtscheiding is vaak al een heel traject vooraf gegaan, waar jullie geprobeerd hebben de relatie te redden. Dit kan zijn door middel van een huwelijkstherapeut, mediator en/of een rustperiode. In al deze gevallen is het bespreekbaar maken van elkaars problemen met het huwelijk erg belangrijk. Kinderen zorgen vaak dat ouders langer bij elkaar blijven dan eigenlijk verstandig is, je hoort dan vaak voor de kinderen zijn we bij elkaar gebleven. Dit is in sommige gevallen ook zeker goed, alleen als er één of meerdere personen niet tevreden zijn tijdens een huwelijk, gaat dit vaak gepaard met ruzies. Helaas krijgen kinderen deze ruzies mee en zouden zij beter af geweest als hun ouders op tijd uit elkaar gaan. Een echtscheiding is nooit leuk, maar kan wel voor rust en geluk zorgen. Er zijn meerdere manieren om je huwelijk te ontbinden.

Vechtscheiding

Een vechtscheiding is als huwelijk uitmondt in ruzies en onduidelijkheden over bijvoorbeeld bezoekrecht van de kinderen en het verdelen van de spullen en geld. Als er kinderen in het spel zijn maakt dit de vechtscheiding niet makkelijker. Kinderen zullen zich tussen wanen tussen twee kampen, waar ze een keuze moeten maken voor één van de ouders. Dit is totaal geen ideale situatie, kinderen kunnen niks aan de echtscheiding doen. Elkaar met respect behandelen is belangrijk om een vechtscheiding te voorkomen.