Vreemdgaan

vreemdgaan

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Vreemdgaan“. Vind informatie over vreemdgaan en alles wat er mee te maken heeft. Ook is er aandacht voor open relaties.

Vreemdgaan is iets van alle tijden en zal waarschijnlijk van alle tijden blijven. Al in de middeleeuwen werden de eerste verhalen verteld van overspel en vreemdgaan. Helaas hoort dit dus bij de mensheid, waar monogamie niet bij iedereen belangrijk is. Het gras is altijd groener bij de buren en het gevoel dat je iets misloopt zijn vaak gehoorde redenen als je besluit om vreemd te gaan. Het is ook moeilijk als je in een relatie zit en je gevoelens ontwikkeld voor een andere, hoe basaal soms ook. Vreemdgaan is een breed begrip, ga je namelijk al vreemd als je met iemand zoent? of is het pas als je verder gaat en echte gevoelens ontwikkeld? Het is persoonlijk en alleen jij bepaalt wat onder vreemdgaan bedoeld wordt, vaak heb je je grenzen wel aangeven bij je partner.

Is je partner vreemdgegaan?

Heb je een partner die is vreemdgegaan en weet je niet hoe je hiermee moet handelen? Dit is een uiterst vervelende situatie en rustig blijven en je volgende stap goed overdenken is belangrijk. Ga niet meteen als wraak met het eerste de beste man of vrouw naar bed. Ga het gesprek met je partner aan en probeer erachter te komen wat hem of haar heeft doen besluiten om vreemd te gaan. Als monogamie belangrijk voor je is, is het meteen uitmaken en verder gaan met je leven een vereiste.

Open relatie

Bij een open relatie hebben jullie afspraken gemaakt over het ontmoeten van andere. Er zijn vele soorten open relaties en elke optie gaat iets verder dan de andere. Als jullie er beide achter staan en er geen problemen mee hebben dat je partner niet alleen exclusief voor jou is, kan een open relatie iets heel moois zijn. Voor jaloezie is geen ruimte tijdens een open relatie. Vertrouwen blijft belangrijk ook tijdens een open relatie.