Zwangerschap

zwangerschap

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Zwangerschap“. Vind informatie over zwangerschap en zwangerschapstesten. Ook is er aandacht voor gevaren tijdens de zwangerschap.

In verwachting

Ben je in verwachting dan is dat een spannende tijd, helemaal als het je eerste zwangerschap is. Naarmate je vaker zwanger bent geweest ken je de klappen van de zweep, toch kan ook de bevalling de tweede keer totaal anders zijn dan de eerste keer. Zwangerschap is voor elke vrouw een helse tijd, waar de zwangerschapshormonen en gevoelens gieren door het lichaam, moet je dit als vrouw verwerken. Een partner die je steunt is uitermate belangrijk tijdens een zwangerschap.

Ben ik zwanger?

De stress slaat je om het hart, ben ik zwanger? Het beste wat je kan doen als je twijfelt is een zwangerschapstest. Met een zwangerschapstest weet je vaak binnen een paar minuten of je zwanger bent. Eventueel kan je ook een bezoek brengen aan je huisarts.

Zwangerschap gevaren

De gevaren liggen op de loer tijdens een zwangerschap. Veel voorkomende zwangerschapsziekten zijn: bloedarmoede, zwangerschapssuikerziekte, te hoge bloeddruk en zwangerschap diabetes. Ook de gezondheid van je baby kan in gevaar zijn, rook daarom nooit en drink geen alcohol. Dit is erg belangrijk voor het volgroeien van de foetus.