Eerste Keer Anale Seks

eerste keer anale seks

De eerste keer anale seks kan spannend en eng zijn, daarnaast kan het de eerste keer pijn doen in en rond de anus. Hou hier rekening mee als je voor het eerste anale seks wilt gaan hebben. Anale seks komt vaak pas als laatst in het rijtje naar voren qua seksuele handelingen, eerst zal je ontdekken hoe zoenen, pijpen, vingeren en de eerste keer “normale” seks aanvoelt. Anale seks gebeurt in de regel pas als één van de laatste handelingen, veel vrouwen en mannen stellen daarnaast ook geen prioriteit aan anale seks. Als je dit wel wilt maak het bespreekbaar tijdens de relatie. Jullie kunnen dan zelf communiceren of en wanneer jullie voor het eerst anale seks willen hebben.

Waar moet je opletten tijdens de eerste keer anale seks

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten als je  anale seks wilt hebben. Als je anale seks hebt is het gebruik van een condoom meer dan aangeraden. Wissel daarnaast ook niet tussen anale seks en vaginale seks. Als je anale seks hebt en vaginale seks wilt hebben moet je eerst goed de penis schoonmaken en een nieuw condoom gebruiken. Hieronder vind je een overzichtelijk lijstje van stappen en zaken waar je op moet letten.

  • Zorg dat je anus goed schoon is. Zorg dat je gepoept hebt en je anus goed gewassen.
  • Steek niet meteen je piemel in de anus, begin rustig met een vinger of streel rond de anus. Gaat het niet soepel? Dan kan je glijmiddel of spuug gebruiken om de penetratie soepeler te maken.
  • Ontdek wat je partner lekker vindt met je vinger en ga hiermee verder.
  • Is je partner klaar? Dan kan je beginnen met het rustig penetreren van de anus met de penis. Ook hiervoor kan je weer glijmiddel of spuug gebruiken.
  • Belangrijk is dat je niet veel kracht gebruikt, lukt de penetratie niet? Stop dan!


Communicatie erg belangrijk tijdens de eerste keer anale seks

Communicatie speelt een belangrijke rol bij de eerste keer anale seks. Geef duidelijk aan wat jullie er van verwachten en spreek af dat jullie stoppen als één niet meer verder wilt. Forceer geen anale seks en doe het alleen als jullie er beide voor open staan.