Eerste Keer Seks

eerste keer seks

De eerste keer is altijd spannend, of het nou zoenen of seks is. Belangrijk is dat je jezelf blijft en geniet van het moment. Uiteraard alleen als je er zelf achter staat en zeker weet dat je gevoelens voor je partner echt zijn. Laat de spanning niet in de weg staan en geef je over aan het moment. Als je voor de eerste keer wilt genieten van seks is het verstandig om dit te doen met een partner waar je al even verkering mee hebt. Vertrouwen speelt een belangrijke rol bij de eerste keer seks. Vertrouw en communiceer met elkaar, geef aan wat je spannend vindt en wat hij of zij kan doen om deze spanning weg te nemen. Misschien heeft je vriend of vriendin wel al ervaring.

De eerste keer seks

Heb je er over nagedacht en wil je voor de eerste keer seks hebben? Doe het niet als je onder druk wordt gezet door je vriendje of vriendinnetje. Het moet echt een eigen keuze zijn en jij moet je er goed bij voelen. Veiligheid speelt daarnaast een belangrijke rol, gebruik daarom altijd een condoom of ander anticonceptiemiddel als je voor de eerste keer van seks wilt genieten. Praat met elkaar en geef aan dat je wilt stoppen als je het niet fijn vind, als je partner je respecteert zal hij of zij het niet erg vinden om nog te wachten tot jij er klaar voor bent. De eerste keer zal superspannend zijn en je zal het fijn of minder fijn vinden.

Pijn tijdens de eerste keer seks

De eerste keren dat je seks hebt kan het pijnlijk en ongemakkelijk aanvoelen. Dit is heel normaal en belangrijk is dat je hier niet gestresst over voelt. Zorg dat je ontspannen bent en je goed voelt. Voorspel kan ook helpen tegen de pijn, speel eerst met elkaar. Zorg dat jullie beide opgewonden zijn en ga vervolgens rustig verder. Vrouwen kunnen bloeden bij de eerste keer seks, maar dat gebeurt maar bij 20% van de meisjes. De kans hierop is niet groot, als het wel gebeurt blijf rustig en raak niet in paniek. Ga niet verder met de seksuele handelingen, morgen weer een dag!

Allerbelangrijkste is dat je bij de eerste keer seks geen hoge verwachtingen hebt en je totaal ontspannen en relaxed bent voor een super leuke en spannende nieuwe ervaring.