Eerste Keer Zoenen

eerste keer zoenen

De eerste keer zoenen zal bij iedereen nog in het geheugen zitten. Je vond het waarschijnlijk vies, spannend en eng. De eerste zoen was waarschijnlijk met je eerste vriendje of vriendinnetje tijdens de schooltijd. De eerste zoen was waarschijnlijk een onschuldige op de mond of wang en de eerste tongzoen volgde later. Belangrijk is dat je niet zomaar met iedereen zoent en je zoenpartner goed uitkiest, vaak is dit in de puberteit.

Wanneer begin je met zoenen?

Je zoent uiteraard niet iedereen zomaar op de mond. Vaak is dit nadat je gevoelens voor degene hebt ontwikkeld en deze graag bevestigd ziet worden met een zoen. Het is moeilijk aan te geven wanneer je begint met zoenen. Voor de één kan dit al op zijn of haar negende zijn, waar de ander pas op de vijftiende voor het eerst met een jongen of meisje zoent. Belangrijk is dat je er achter staat en alleen zoent met jongens en meisjes die je leuk vindt.

Leren zoenen

Zoenen op zich is niet moeilijk, het is mond op mond met als jullie beide willen een tong. Als je je tong gebruikt spreekt met over tongzoenen. Ontdek al zoenend wat jullie beide lekker vinden en ga daar mee door. Je eerste keer zoenen is altijd spannend eventueel kun je oefenen met zoenen op bijvoorbeeld je hand of arm.