Anale Seks

anale seks

Het penetreren van de anus met de vingers, penis of seksspeeltje, wordt gezien als anale seks. Niet iedereen is een fan van anale seks, het is een persoonlijke ervaring en als het jou lekker lijkt, moet je het zeker proberen. Als je samen met je partner wilt genieten van anale seks, gebruik dan een condoom. Belangrijk is dat je ook niet wisselt, ga dus niet na de anale seks direct door met vaginale seks. Als je anale sextoys gebruikt, zorg dan dat deze goed schoon zijn.

Risico’s anale sex

Er zijn wel wat risico’s bij anale seks. Zo ben je vatbaarder voor een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) als je onveilig anale seks hebt. Vooral homoseksuelen moeten hier goed opletten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je vaginale seks en anale seks gescheiden houdt. Wil je wisselen, was dan goed je penis of wissel van condoom.

Manieren om te genieten van anale seks

Er zijn verschillende manieren om de anus te verwennen. Dit kan met je vingers, penis, tong, anaal dildo, anaal vibrator of met een ander anaal speeltje. Elke man of vrouw zal zijn favoriete manier hebben om de anus te verwennen. Als je samen met je partner wilt genieten van anale seks, is het belangrijk dat jullie duidelijk communiceren. Bespreek met elkaar wat jij lekker vindt en ga op ontdekkingstocht.