Moeilijk Klaarkomen

moeilijk klaarkomen

Heb je moeite met klaarkomen? Voornamelijk vrouwen hebben last van moeilijk klaarkomen, toch zijn er ook heren die last hiervan hebben. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn, de meeste zijn vaak makkelijk op te lossen. Veel mannen en vrouwen schamen zich voor dat ze niet of moeilijk klaarkomen. Maak je niet te druk, vaak zit het tussen je oren en kan je nog gewoon klaarkomen als je meer ontspannen en relaxt bent. 

Waarom lukt klaarkomen niet?

Er zijn verschillende redenen, waarom je moeilijk kan klaarkomen. Hieronder vind je een lijst van punten, waardoor je problemen kan ervaren met klaarkomen:

  • Spanning en niet voldoende opgewonden.
  • Geen juiste mindset, je bent met je gedachten bij je werk of kinderen.
  • Relatieproblemen
  • Je bent teveel bezig met het orgasme.
  • Je partner raakt de gevoelige snaar niet.
  • Je bent onder invloed van geestverruimende middelen.


Moeilijk klaarkomen wat nu?

Wil je zorgen dat je beter, sneller en lekkerder klaarkomt? Zorg dan dat je compleet ontspannen bent en volledig schoon bent en lekker ruikt, dit geldt ook voor je seks partner. Ga over het dooie punt heen, merk je dat tijdens de seks het niet lekker loopt? Wissel dan af qua seksstandje en ga verder. Zorg daarnaast dat je de tijd hebt en niet te gehaast te werk gaat. Focus ook niet op gelijktijdig klaarkomen, dit werkt vaak averechts. Samen klaarkomen is moeilijk. Ook seksspeeltjes kunnen een rol spelen bij je orgasme, wissel tijdens de seks eens naar een dildo, vibrator, masturbator, vagina speeltje of penis speeltje.