Orgasmeproblemen

orgasmeproblemen

Elke man of vrouw kan orgasmeproblemen hebben. Vaak wordt gedacht dat dames minder snel klaarkomen en heren sneller. Dit is in de meeste gevallen ook zo, maar kan ook andersom. Orgasmeproblemen zijn dus een probleem voor beide sekses en kunnen een negatieve rol spelen op je seksleven. Heb je structureel problemen met je orgasme? Raadpleeg dan een arts of seksuoloog.

Hebben veel mensen last van orgasmeproblemen?

Veel mannen en vrouwen hebben een orgasmeprobleem. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mensen die een seksueel probleem hebben, vaak een probleem met de orgasme hebben. Schaam je hiervoor dus ook niet en maak het bespreekbaar.

Waarom krijg je geen orgasme?

De redenen waarom je moeilijk of geen orgasme kan bereiken zijn legio. Hieronder vind je een kort lijstje met punten die een probleem met je orgasme kunnen verklaren.

  • Geen of onvoldoende opwinding tijdens de seks. Hier spelen vaak dieper liggende zaken zoals vermoeidheid, relatieproblemen, stress van werk of kinderen.
  • Niet goed weten hoe jezelf seksueel in elkaar zit. Ken je eigen lichaam en weet wat je opwindt en waardoor je sneller opgewonden raakt. Weten waardoor je opgewonden raakt kan een belangrijke rol spelen.
  • Schaamte is ook een vaak gehoorde redenen, dit kan een slecht of negatief zelfbeeld zijn en twijfelen over alles wat je in bed.
  • Ongemak en pijn kunnen ook een rol spelen, denk aan pijn bij penetratie.
  • Ben je ziek of slik je medicijnen? Dit speelt geen positieve rol bij het bereiken van een orgasme.