Pijn tijdens Seks

pijn tijdens seks

Als je pijn tijdens de seks ervaart doe je er goed aan om het uit te zoeken waar de pijn vandaan komt. Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn, niet alleen vrouwen hebben pijn tijdens het vrijen. Belangrijk is dus dat je onderzoekt waar de pijn vandaan komt en daar vervolgens een oplossing voor vindt. Je kan zowel pijn ervaren tijdens anale seks en vaginale seks.

Pijn tijdens seks bij mannen

Mannen kunnen last krijgen van pijn tijdens de seks, vaak is dit lichamelijk. Belangrijk is dat je er niet mee blijft rondlopen, maar op zoek gaat naar oplossingen om van de pijn af te komen. Je kan de huisarts of een seksuoloog benaderen met je probleem. Als heren tijdens de seks pijn hebben is dat vaak aan de penis. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn, zo kan je een SOA hebben, problemen met je voorhuid en/of een geïrriteerde of overgevoelige eikel.

Pijn tijdens seks bij vrouwen

De seks kan voor sommige vrouwen als onplezierig worden beschouwd en vooral bij pijn. Als je pijn hebt zorg dan dat je stopt en niet verder gaat. De eerste keer seks doet vaak pijn, hier hebben veel vrouwen last van. De pijn oorzaken zijn soms moeilijk te achterhalen, maar veel gehoorde pijnklachten zijn branderig gevoel in de vagina tijdens de seks, pijnklachten diep in de vagina of een schimmelinfectie wat pijn doet tijdens de seks. Loop niet te lang met de pijnklachten, bezoek een huisarts of seksuoloog om van de pijn tijdens de seks af te komen.

Pijn bij anale seks

Niet iedereen houdt van anale seks, omdat het vaak als pijnlijk wordt ervaren. Dit geldt vooral voor de ontvanger. Er zijn wel een aantal sekstips om pijn tijdens anale seks zo min mogelijk te maken. Zo kun je glijmiddel gebruiken, zorgen dat je compleet ontspannen bent en bespreek dat je niet te diep geneukt wil worden. De kringspier speelt een belangrijke rol tijdens anale seks, ontspanning van de kringspier zorgt ervoor dat je minder pijn ervaart.