Seksuele Gezondheid en Risico’s

seksuele gezondheid en risicos

Seks is goed voor lichaam en geest. Naast dat seksuele handelingen spannend en leuk zijn, is het dus ook nog eens goed voor de staat van je lichaam. Mannen en vrouwen die regelmatig van seks genieten, zullen minder stress ervaren, een fitter lichaam krijgen en zelfs meer zelfvertrouwen krijgen. Uiteraard zijn er ook aan risico’s verbonden aan seks. Dit geldt vooral bij onveilige seks, bij onveilig vrijen loop je kans op geslachtsziekten en ongewenste zwangerschappen. Veilig vrijen is dus uitermate belangrijk als je seksueel gezond wilt zijn.

Seks & Gezondheid

Van seks wordt je aantoonbaar fitter. Daarnaast verlaagt seks het cholesterol en wordt je immuunsysteem sterker gemaakt. Een energiek seksleven is ook nog eens goed voor je bloedvaten en verkleind regelmatige seks de kans op sommige types kanker zoals prostaatkanker en borstkanker. Het hormoon oxytocine komt tijdens de seks vrij, dit zorgt voor een lekker en veilig gevoel. Regelmatig seks hebben heeft dus wel degelijk invloed op je gezondheid.

Seks & risico’s

Seks is niet alleen maar maneschijn en rozengeur, er zitten wel degelijk gevaren aan seks hebben. De risico’s van seks zitten hem voornamelijk in de kans op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’S). Veilig vrijen is dus uitermate belangrijk om de kans op besmettingen en een ongewenst zwangerschap te voorkomen. Vooral als je wisselende seksuele contacten hebt loop je kans op één of meerdere geslachtsziekten. Zorg dus altijd voor een condoom of zorg dat je een anticonceptiemiddel gebruikt.