Masturbatie

masturbatie

Masturbatie oftewel masturberen is het erotisch verwennen van je eigen penis of vagina. Voor vrouwen is dit vingeren en bij mannen is dit aftrekken. Daarnaast valt het spelen met seksspeeltjes ook onder masturberen. Elke jongen of meisje zal op seksueel gebied begonnen zijn met het zelf ontdekken van de vagina of penis. Gaandeweg zal je merken wat je opwindt en op welke manieren je jezelf kan stimuleren.

Tips om te masturberen

Belangrijk is dat je goed de tijd neemt en niet te gehaast te werk gaat als je gaat masturberen. Zorg dat je ontspannen bent en niet gestoord kan worden. Speel met het ritme van aftrekken of vingeren en wissel dit af. Je zal al snel merken wat je erotisch opwindt, speel daarop in en vind het juiste ritme. Uiteraard kan je ook samen met je partner masturberen, dit is vaak een leuke manier om elkaar te ontdekken.

Masturbatie toys

Er zijn vele sextoys die helpen bij het masturberen. Bij mannen is dit vooral de masturbator, dit seksspeeltje komt in allerlei vormen en maten en is de ideale manier om te masturberen. Zo vind je mond masturbators, kont masturbators, vibrerende masturbators en nog veel meer masturbators voor het mannelijke genot. Vrouwen richten zich vaker op een dildo of vibrator, maar ook vagina speeltjes zoals vagina balletjes en vibrerende eitjes zijn populair. De masturbatie seksspeeltjes koop je bij een lokale seksshop of een online sexshop.