Aseksualiteit

aseksualiteit

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Aseksualiteit“. Vind informatie over hoe het is om aseksueel te zijn en wat het precies inhoudt. Ook is er aandacht voor vragen rondom aseksualiteit.

Aseksualiteit is een seksuele geaardheid, waardoor relaties moeilijk zijn voor aseksuele. De wens naar seksuele aantrekkingskracht is er niet, maar uiteraard heeft een aseksueel wel gevoelens en behoeftes. Ongeveer één op de honderd mensen is aseksueel in Nederland. Voornamelijk vrouwen zijn aseksueel. Aseksualiteit kan ook non-libidoisme genoemd worden.

Wat is Aseksualiteit?

Bij aseksuelen ontbreekt de seksuele behoefte. Maar wel de behoefte om te zoenen en te knuffelen maar daadwerkelijk seks hoeft niet. Het is dus geen persoonlijke keuze dat je geen seks wilt hebben of niet tot je partner aangetrokken voelt. Dit is al vanaf de geboorte ontwikkeld. Aseksualiteit heeft invloed op relaties, opwinding en aantrekking. Uiteraard kan je met je aseksueel wel gewoon relaties aan gaan en aan je emotionele behoeftes voldoen.