Biseksualiteit

biseksualiteit

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Biseksualiteit“. Vind informatie over hoe het is om biseksueel te zijn en wat het precies inhoudt. Ook is er aandacht voor vragen rondom biseksualiteit.

Wat is Biseksualiteit?

Als je voor zowel vrouwen en mannen valt en je romantische gevoelens en seksuele aangetrokken voelt voor beide geslachten heet dit biseksualiteit. Binnen biseksualiteit is er een groot verschil in gedrag en ervaring van het biseksueel zijn. Je hebt biseksuele die hetzelfde voelen op seksueel en emotioneel gebied voor zowel mannen als vrouwen, maar dit kan ook voor één van de geslachten wat meer zijn dan de andere op een bepaald onderdeel. Er zijn vele tussenvormen en mogelijkheden in de seksualiteit. Je kan bijvoorbeeld een “normale” relatie hebben met een vrouw en samenwonen en je toch aangetrokken voelen tot een man.

Biseksuelen

Biseksualiteit komt niet altijd overeen met het seksueel gedrag en identiteit van een persoon. Dit zie je voornamelijk bij biseksuelen die nog in de kast zitten. Vaak is dit een interne strijd, waarbij iemand zich vaak heteroseksueel blijft gedragen, maar toch biseksuele gevoelens heeft.