Heteroseksualiteit

heteroseksualiteit

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Heteroseksualiteit“. Vind informatie over hoe het is om heteroseksueel te zijn en wat het precies inhoudt. Ook is er aandacht voor vragen rondom heteroseksualiteit.

Wat is Heteroseksualiteit?

Als je een voorkeur hebt voor de andere sekse, wordt dit heteroseksualiteit genoemd. Heteroseksualiteit heeft invloed op je seksuele handelingen en verlangens naar de andere sekse. De term heteroseksualiteit is een van oorsprong Grieks woord heteros, dit betekend “ander van de twee”.

Bijna in alle culturen zijn heteroseksuelen de meest voorkomende seksualiteit. In veel van deze landen wordt dit als normaal beschouwd en andere seksuele uitingen dan heteroseksualiteit worden als niet normaal of zelfs een taboe genoemd. In Nederland is heteroseksualiteit nog steeds de meest voorkomende seksuele oriëntatie, wel staan wij in vergelijking met andere culturen meer open voor afwijkende seksuele gevoelens en verlangens.

Heteroseksuelen

Heteroseksuelen wordt vaak dus als normaal beschouwd. Vroeger werden heteroseksuelen gezien als het enige seksuele voorkeur. Tegenwoordig geeft 90% van de mannen en 82% van de vrouwen aan dat zij zich heteroseksueel voelen.