Homoseksualiteit

homoseksualiteit

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Homoseksualiteit“. Vind informatie over hoe het is om homoseksueel te zijn en wat het precies inhoudt. Ook is er aandacht voor vragen rondom homoseksualiteit.

Wat is Homoseksualiteit?

Homoseksualiteit heeft invloed op seksuele verlangens en gevoelens voor hetzelfde geslacht. Waar in veel culturen er nog een zwaar taboe heerst op homoseksualiteit, is er in Nederland veel acceptatie. In Nederland is 4% van de dames en 3% van de heren homoseksueel. Homoseksualiteit is een term niet alleen voor mannen die vallen op hetzelfde geslacht, maar geldt ook voor vrouwen. Vrouwen die op hetzelfde geslacht vallen worden ook wel lesbiennes genoemd.

Acceptatie van homoseksuelen

Helaas wordt homoseksualiteit in veel landen en continenten niet geaccepteerd. Ook in Nederland zijn er terugkerende problemen met acceptatie van homoseksuelen. Je schrikt als je hoort dat in sommige culturen en geloven, homoseksuelen gezien wordt als een ziekte of als eigen keus. Onderzoek heeft uitgewezen dat homoseksualiteit al gevormd wordt in de baarmoeder, allerminst een eigen keuze. Tevens opvallend dat bij onze zuiderbuur je als homoseksueel stel nog niet kunt trouwen.