Transseksualiteit

transsekualiteit

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Transseksualiteit“. Vind informatie over hoe het is om transseksueel te zijn en wat het precies inhoudt. Ook is er aandacht voor vragen rondom transseksualiteit.

Wat is Transseksualiteit?

Transseksualiteit is een gevoel dat je als persoon jezelf ziet als toebehorend tot het andere geslacht. Transseksuelen voelen zich vaak tussen kant en wal zitten, vanwege je eigen seksuele identiteit en je biologische seksualiteit. Vaak hebben personen de wens om een transitie te ondergaan naar het andere geslacht. Zogenaamde geslachtsverandering is steeds populairder aan het worden in Nederland, veel transseksuelen (transgenders) voelen zich niet thuis in eigen lichaam. Een geslachtsverandering is niet voor elke transseksueel weggelegd, alternatieve zijn crossdressing en travestie.

Transseksuelen

Transseksualiteit en de wens om te veranderen van geslacht komt in alle culturen en landen voor. Het is puur en ontwikkeld door de natuur, dus ook opvoeding speelt hierin geen elke rol, je wordt nou eenmaal zo geboren.