A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Borstverkleining

Bij een borstverkleining wordt de tepel meestal naar boven verplaatst en wordt aan de onderkant van de borst wat huid en klierweefsel weggehaald. Het is één van de meest gevraagde esthetische operaties. Veel meisjes besluiten hiertoe omdat zij lichamelijke klachten hebben, zoals schouder- en rugpijn, maar er zijn er ook die het om psychische redenen laten doen. Denk goed na over een borstverkleining.

Borstverkleining tips

Doe het alleen als je het zelf wilt, niet omdat bijvoorbeeld je partner hierop aandringt. Laat je goed informeren over alle voor- en nadelen. Neem niet te snel een beslissing. Zorg dat je bij een goede chirurg terecht komt. Als je in verkeerde handen valt, kan een borstverkleining een lijdensweg worden. Praat van tevoren over de grootte. Zorg dat je duidelijke afspraken maakt over de grootte, zodat je achteraf niet tot de conclusie komt dat er te weinig of te veel is weggehaald.

Voordelen borstverkleining

De meeste vrouwen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen. De klachten die ontstaan door (te) grote borsten verdwijnen meestal na de operatie. Sporten wordt veel prettiger.

Nadelen borstverkleining

Aan de operatie zijn risico’s verbonden, zoals geldt voor elke operatie. Zo kunnen de wonden geïnfecteerd raken. De tepels kunnen door de operatie gevoelloos worden en het kan lastiger zijn om borstvoeding te geven als je een kind krijgt. Er ontstaan littekens. Meestal lopen deze rond de tepel (nauwelijks zichtbaar), onder de borst in de borstplooi en van de onderkant van de tepel naar de borstplooi.

Synoniemen: