A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Schaamlippen

Het uiterlijk van meiden verschilt enorm en dat geldt ook voor hun schaamlippen.

Vroeger had men het wel eens over de ‘grote’ en ‘kleine’ schaamlippen. Maar die termen kloppen niet. Bij minstens de helft van de vrouwen steken de ‘kleine’ schaamlippen namelijk uit of zijn zij groter dan de ‘grote’. Je kunt dan ook beter spreken van binnenste en buitenste schaamlippen.

Buitenste schaamlippen

Dit is het gedeelte dat je duidelijk ziet als je staat. Ze vormen de onderkant van de driehoek. De buitenste schaamlippen zijn bedekt met schaamhaar en bieden bescherming aan de dieperliggende delen.

Normaal liggen ze tegen elkaar aan. Als je opgewonden raakt, zwellen ze op en wijken ze wat meer naar buiten. Na je orgasme worden ze weer dunner. Ben je erg opgewonden, maar kom je niet klaar, dan kan het even duren voor de zwelling verdwenen is.

Binnenste schaamlippen

De binnenste schaamlippen zijn alleen in hun geheel te zien als je de buitenste schaamlippen naar buiten trekt. Pas dan wordt de binnenkant van de vulva zichtbaar.

De binnenste schaamlippen kunnen groot zijn of klein en in kleur variėren van roze, paars tot bruin. Ze zijn vaak grillig van vorm en asymmetrisch. Bij opwinding kunnen ze twee tot drie maal in omvang toenemen. Ook verandert de kleur dan sterk.

Synoniemen:

Informatie

Thema