Veilig Vrijen

veilig vrijen

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Veilig Vrijen“. Vind informatie over geslachtsziekten, anticonceptie en onveilige seks. Ook is er aandacht voor het voorkomen van seksuele overdraagbare aandoeningen (SOA’s) en zwangerschappen.

Als je verder gaat dan zoenen, voelen en strelen dan is veilig vrijen uitermate belangrijk. Je wilt geen SOA krijgen en al helemaal niet ongewenst zwanger worden. Veilig vrijen is daarom erg belangrijk, gebruik voorbehoedsmiddelen en zorg voor een goede persoonlijk hygiené als je besluit te gaan vrijen. De beste manier om veilig te genieten van seks zijn voorbehoedsmiddelen. Je hebt verschillende voorbehoedsmiddelen zoals condooms, de pil, vrouwencondooms of andere anticonceptiemiddelen.

Veilig vrijen met voorbehoedsmiddelen

Condooms worden als voorbehoedsmiddel het meest gebruikt. Dit vanwege de bescherming tegen SOA’s en tegen zwangerschap. Als je je partner qua SOA’s vertrouwd en heb laten checken kan je ook kiezen voor de pil. Uiteraard kan je als meisje de pil gebruiken en vrijen met condoom, dubbele bescherming kan nooit kwaad. De pil beschermt niet tegen SOA’s, maar is wel één van de meest gebruikte middelen om zwangerschap te voorkomen. Alle kleine en grote ongelukjes met condooms zijn vaak makkelijk te voorkomen. De condoom verkeerd gebruiken of behandelen brengt risico’s met zich mee. Let dus daarom altijd goed op dat de condoom goed om de penis zit en geen gaatjes heeft. Wil je dus met iemand naar bed? Gebruik dan condooms en weer jezelf tegen SOA’s en ongewenste zwangerschap.

Zeker weten dat je veilig vrijt

Onderstaande vind je een aantal punten over wat veilig vrijen betekent en wat het inhoudt als je zeker wilt weten dat je veilig vrijt.

Jij & je partner vrijen veilig

  • Jij en je partner vrijen nooit met iemand anders en jullie hebben beide geen SOA.
  • Bij zoenen, strelen, knuffelen, masturberen of elkaar bevredigt loop je geen risico’s
  • Gebruik een condoom
  • Gebruik bij pijpen een condoom
  • Gebruik een beflapje als je houdt van je partner beffen of rimmen.


Geniet van veilig vrijen

Bij seksuele handelingen zonder condoom kan je risico lopen op zwangerschap en een soa. Gebruik een condoom zeker als je twijfelt over je partner of als jullie nog niet lang een relatie hebben. Vergeet vooral niet te genieten van de seks, zorg voor de veiligheid en hygiëne.