Voorbehoedsmiddelen

voorbehoedsmiddelen

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Voorbehoedsmiddelen“. Vind informatie over de diverse anticonceptiemiddelen en anticonceptiemethoden. Ontdek meer over een SOA en zwangerschap voorkomen.

Je bent als man of vrouw zelf verantwoordelijk om voorbehoedsmiddelen te gebruiken tijdens de seks. Met een voorbehoedsmiddel voorkom je niet alleen een zwangerschap, maar ben je ook beschermt tegen de vele soorten seksuele overdraagbare aandoeningen (SOA’s). De meest gebruikte voorbehoedsmiddelen zijn: condooms, de pil of een spiraal.

Gebruik altijd voorbehoedsmiddelen

Heb je geen vaste sekspartner of twijfel je hier aan? Gebruik dan een voorbehoedsmiddel zo voorkom je een hoop gezeur en problemen. Bij de opvoeding van kinderen is het uitermate belangrijk dat kinderen gewezen worden op de gevaren van seks. Veilig vrijen is erg belangrijk en door gebruik van voorbehoedsmiddelen kun je niet beter beschermt zijn tijdens de seks.

Betrouwbaarheid voorbehoedsmiddelen

Onderzoek heeft uitgewezen dat condooms het meest betrouwbaar zijn als voorbehoedsmiddel. Let wel dat geen enkel voorbehoedsmiddel 100% zekerheid biedt.