Gonorroe (druiper)

gonorroe druiper

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Gonorroe“. Vind informatie en symptomen bij mannen en vrouwen over de geslachtsziekte Gonorroe. Ook is er aandacht voor de andere seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s).

Gonorroe oftewel een druiper is een seksueel overdraagbare aandoening. Gonorroe wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd gonokokken. De gonokokken nestelen zich in het slijmvlies van de anus, keel, vagina, penis en ogen. Gonorroe is één van de meest voorkomende geslachtsziekten in Nederland en kunnen zowel door mannen als vrouwen opgelopen worden.

Symptomen gonorroe bij vrouwen

De symptomen van gonorroe bij vrouwen zijn: stinkende vagina afscheiding, bloedverlies tijdens menstruatie, irritatie bij het plassen, keelontsteking of opgezette klieren, last van ontstekingen op het lichaam en jeuk rond de anus en/of vagina.

Symptomen gonorroe bij mannen

Bij mannen zijn de symptomen van gonorroe: pus-achtige afscheiding uit de penis, pijn bij het plassen, slijmerige afscheiding bij het poepen, keelontsteking of opgezette klieren in de nek en andere ontstekingen op het lichaam.