Onveilige Seks

onveilige seks

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Onveilige Seks“. Vind informatie over de risico’s van onveilige seks en wat je moet doen als je onveilige seks hebt gehad. Ook is er aandacht voor voorbehoedsmiddelen.

Als je anticonceptiemiddelen gebruikt is dat meestal heel betrouwbaar, mits je deze goed gebruikt. Maar vergeet je dit een keer als je seks hebt of gaat er iets mis? Dan loop je kans door de onveilige seks op een SOA, HIV of ongewenste zwangerschap. Veilig vrijen is dus uitermate belangrijk, uiteraard kan er altijd wat misgaan. Belangrijk is dan om niet in paniek te raken en rustig te blijven en naar oplossingen te zoeken. De dokter kan je altijd helpen en als je vragen hebt kan je altijd het internet raadplegen.

Wat kun je doen als onveilige seks hebt gehad

Er liggen 2 gevaren op de loer als je onveilige seks hebt gehad, zwangerschap en een SOA. Als je bang bent voor een ongewenste zwangerschap na onveilige seks kan je een morning-afterpil gebruiken. De morning-afterpil is één van de oplossingen er zijn er meer. Uiteindelijk als je al zwanger bent, kun je kiezen voor een abortus. Het andere grote risico is een SOA, dat is vaak alleen vervelend, maar kan ook uitmonden in bijvoorbeeld een HIV besmetting. Het risico op een. is vaak in de onderstaande situaties.


Twijfels over onveilige seks

Heb je twijfels of je onveilige seks hebt gehad? Maak je niet zorgen, je bent zeker niet de enige die hier is tegen aangelopen. Je kan je altijd laten controleren op SOA’s of in het geval van een zwangerschap een morning-afterpil halen. Heb je al langere tijd geleden onveilige seks gehad en twijfel je of je iets opgelopen hebt? Laat je controleren, beter laat dan nooit. Laat de gevaren van onveilige seks, je seks ervaring niet bederven. Gebruik anticonceptiemiddelen en zorg voor een goede hygiëne, bij jou en je sekspartner.