SOA Voorkomen

soa voorkomen

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “SOA Voorkomen“. Vind informatie over de manieren hoe je een SOA kan voorkomen. Ook is er aandacht voor de diverse seksuele overdraagbare aandoeningen (SOA’s).

Een SOA is uiterst vervelend en brengt een hoop risico’s met zich mee. Er zijn een groot aantal SOA’s die je kan oplopen tijdens onveilige seks. Een SOA voorkomen is erg belangrijk, niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je sekspartner. Een SOA voorkomen is beter dan genezen van een SOA. Het voorkomen van een SOA heeft alles te maken met veilig vrijen. Als je zorgt voor voorbehoedsmiddelen en een goede persoonlijke hygiëne kun je al SOA’s voorkomen.

Meest bekende seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s)


Voorkom een SOA

Voorkom infectie met één van de SOA’s. De beste manier is het gebruik van condooms, toch raken er elk jaar nog vele mensen besmet met één van de SOA’s.

Maak dit bespreekbaar met je sekspartner, zowel je vaste als losse seks partner. Heb je toch iets opgelopen en wil je je laten onderzoeken zijn er verschillende mogelijkheden. Ook preventieve vaccinaties voor bijvoorbeeld Hepatitis B zijn mogelijk.