Zwangerschap Voorkomen

zwangerschap voorkomen

Op deze pagina kun je alles vinden over het onderwerp “Zwangerschap Voorkomen“. Vind informatie over bekende manieren hoe je een zwangerschap kan voorkomen. Ook is er aandacht voor andere anticonceptiemiddelen.

Voorkom een ongewenste zwangerschap door het gebruik van één van de vele anticonceptiemiddelen. Er zijn vele middelen en mogelijkheden om jezelf tijdens de seks te beschermen tegen niet alleen een zwangerschap, maar ook tegen een SOA. Alleen een condoom beschermt je zowel tegen een SOA als een zwangerschap. Er zijn betrouwbare methoden om een zwangerschap te voorkomen en er zijn minder betrouwbare methodes. Veilig vrijen is hierin uitermate belangrijk, want als je goed zorgt voor bescherming maak je de kans zo klein mogelijk om tegen een zwangerschap aan te lopen.

Zwangerschap voorkomen met de pil

Hoofdbestanddeel van de pil zijn hormonen. De hormonen zorgen dat de eicel van de vrouw niet rijpt een vrouw is hierdoor dus niet vruchtbaar. De pil is één van de betrouwbaarste middelen om zwangerschap te voorkomen. Je hebt zowel de gewone pil die je dagelijks slikt, maar je hebt ook de prikpil. De prikpil wordt eens in de 3 maanden gegeven door de huisarts. Grote voordeel hiermee is dat je niet dagelijks de pil hoeft te slikken en zo de kans te verkleinen dat je dit een keer vergeet.

Zwangerschap voorkomen met condooms

Een zwangerschap voorkomen met een condoom is een veelgebruikte techniek. Met een condoom ben je niet alleen beschermt tegen zwangerschap, maar ook tegen een SOA. Ideaal middel dus voor veilige seks.

Zwangerschap voorkomen met spiraaltje

Een spiraaltje is een niet zo groot ankertje met een koperspiraaltje. Het koperspiraaltje voorkomt dat de eicel zich nestelt in de baarmoeder. Alleen de arts kan een spiraaltje plaatsen, dit kan je dus niet zelf. De normale bescherm tijd met een spiraaltje tegen zwangerschap is 5 jaar. Let wel dat er een kans is als je veel wisselende sekspartners hebt op een ontsteking. Daarnaast kan je menstruatie een stuk heviger en onprettiger zijn met een spiraaltje.

Meer anticonceptiemiddelen om een zwangerschap te voorkomen

Om zwangerschap te voorkomen kun je ook een anticonceptiering, anticonceptiestaafje, hormoonspiraaltje of pessarium gebruiken. Last but not least kun je je laten steriliseren. Sterilisatie is een definitieve optie tegen zwangerschap, maar is niet meer om te keren. Doe dit dus alleen als je zeker weet dat je jezelf nooit meer wilt voortplanten.

Zo voorkom je een zwangerschap NIET!

Een zwangerschap voorkom je niet door voor het klaarkomen de penis uit de vagina te halen, het kwaad kan dan al geschied zijn. Gebruik ook geen zaaddodende middelen zoals tabletten, schuim of zaaddodende pasta’s. De populaire kalendermethode is ook niet verstandig, omdat het moeilijk te bepalen is wanneer je vruchtbaar en wanneer je minder vruchtbaar bent.